plus minus gleich
Odsłon : 278334
Naszą witrynę przegląda teraz 9 gości

Otwarcie wystawy w szkolnym muzeum

Email Drukuj PDF

Projekt: Miejsce rekreacji i rozwoju umysłu

Poronińskie Stowarzyszenie Kulturalno – Historyczne „Na Grapie” w okresie 01.01.2019 r. – 30.06.2019 r. realizuje projekt „Miejsce rekreacji i rozwoju umysłu”.

Projekt realizowany jest w ramach Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: „Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Operacja pt. „Miejsce rekreacji i rozwoju umysłu” współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach PROW 2014 - 2020, Działanie: Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER. Cel operacji: poprawa oferty spędzania czasu wolnego dla mieszkańców Poronina i okolic oraz turystów poprzez utworzenie dwóch nowoczesnych, ogólnodostępnych obiektów infrastruktury rekreacyjnej, służących aktywnemu wypoczynkowi fizycznemu i rozwojowi intelektualnemu.

W „Tygodniku Podhalańskim” – o naszym muzeum

Email Drukuj PDF

W internetowym wydaniu Tygodnika Podhalańskiego można zobaczyć materiał o naszym muzeum! Zachęcamy do obejrzenia (od. 7.41 min.)

Zapraszamy do odwiedzania Szkolnego Muzeum Historyczno – Regionalnego

Email Drukuj PDF

Szkolne Muzeum Historyczno - Regionalne zaprasza mieszkańców Podhala oraz turystów!

Tylko tutaj można zobaczyć:

• Szkołę sprzed 100 lat, czyli jak tu dawniej bywało!
  • Historię Poronina w datach, czyli, co się tu działo od XIII wieku!
  • Sprzęty gospodarcze i domowe, czyli od pługa do koronek!
  • Słynnych poronian, czyli od mistrzów oręża do olimpijczyków!

Zapraszamy codziennie (w dni robocze) w godzinach od 8.00 do 15.00 lub w innym terminie uzgodnionym telefonicznie. Muzeum mieści się w budynku szkoły (obok głównego wejścia) – Poronin, ul. Piłsudskiego 34

Fotorelacja z otwarcia muzeum

Strona 1 z 2